Mitä tehdä ruuaksi kun takana on viikon työreissu, jääkaapissa ei ole kuin valot ja kaupat on kiinni? Helpoin ratkaisu ongelmaan olisi tietysti ollut pahvipitsan hakeminen..mutta enpä hakenut koska viikko on pitkä aika ja vielä pitempia aika ilman maailmaaparantavaa ruuanlaittoa. Menin sitten siitä mistä aita on korkein eli pikaisen pakastimeen tehdyn kartoituksen jälkeen päädyin broileriin koska se oli ainoa mitä pakastimessa oli vajaan wokkivihannespussin lisäksi...jääkaapissa oli onneksi valon ja pilalle menneiden hillojen lisäksi vajaa purkki pestoa ja salsaa. Ainekset kuulostavat jo niin pervoilta että siveellisempää ihmistä jo hirvittää- onneksi kaapista löytyi vielä vajaa pussillinen täysjyväpastaa, oujee- kaikki vain sekaisin ja syömään.

Wokattu pastasalaatti

  • 1 pss wokkivihanneksia
  • 2 broilerin filettä
  • 250 g täysjyväpastaa
  • 1/2 prk pestoa
  • salsakastiketta
  • 2 punasipulia
  • mustapippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. Pilko broileri ja punasipuli. Wokkaa broileri, sipuli ja vihannekset nopeasti kuumalla wokkipannulla, lisää pasta ja pesto, sekoita.

Ruuan voi tarjoilla heti lämimiltään, parhaimmaan se on kuitenkin seuraavana päivänä. Salsakastiketta ei sentään joukkoon sotkettu- sen voi lisätä ruuan päälle tai olla sitten lisäämättä.

Mitään kulinarismin huippua ruoka ei tällä(kään) kertaa edusta, nälkä tällä kuitenkin lähtee ja uppoaa ainakin itselleni paremmin kuin tavallinen mättö jota saisi kotiin haettua paikallisilta maahanmuuttajayrittäjiltä.