Ikuinen ongelma lapsiperheessä on se, että mitä tehdä ruuilla joiden olisi pitänyt upota mutta eivät uponneet lapsiin. Eli kattilallinen ruokaa jota kukaan ei suostukaan syömään vaikka normaalisti se olisikin mennyt alta kahden minuutin. Normaalikäytäntö lienee se, että kattila sijoitetaan jääkaappiin muutamaksi päiväksi ja sitten kun ruoka haisee pahalle niin se heitetään roskikseen. Näppärää, varsinkin kun olen huomannut omasta käyttäytymisestäni sen, etten ota töihin evääksi ruokaa joka on kattilassa. On varmaan kolmannen sivupersoonani mielestä, joka myös äärettömän laiskana tunnetaan- kohtuuttoman vaivalloista. Huomattavasti käytännöllisempi konsti on käydä syömässä 8.4 euron lounas joka todennäköisesti on huonompaa kuin tavallinen kotiruoka.

Toinen paradoksi jota en ole koskaan ymmärtänyt- on kaikenlaisten piiraiden ja pasteijoiden reseptiikan tulkinta. Kun martta-fiiliksen iskiessä päälle katselen vanhoja reseptejä ja etsin sopivaa kohdetta upottaa tekemisen puuska, vaikuttavat piiraiden ja pasteijoiden raaka-aineet vähintäänkin rakettitieteeltä. On varmaa, että jos pasteijaan tarvitsisi 2 desiä kypsää riisiä tai 1 desin perunamuusia, on niiden saaminen siihen hätään täysin mission impossible. Onneksi on olemassa Risotto- ihan sama mikä risotto kunhan vain on joku risotto. Sen ei tarvitse välttämättä edes olla risottoa- ihan sama mikä riisipohjainen ruoka riittää. Sotkemalla riisin ja jonkin muun sekaan pari kananmunaa ja/tai silputun juuston jämän- on tuloksena vallan mainio pasteijatäyte. Bonuksena on se, että pasteija luultavasti maistuu paremmalta tällä täytteellä kun sillä että olisit ohjeen mukaan keittänyt kaksi desiä riisiä ja ruskistanut jauhelihan. Täyte on ehtinyt makustua jo jääkaapissa- myös rakenne on silloin parempi koska riisi on luultavasti hieman paakkuuntunut.

Reuse pasteijat:

  • valmista tai itse tehtyä voitakinaa 500g

Täytteet:

  • n. 4 dl jauheliharisottoa hernemaissipaprikalla tai ilman (käytin vaimon tekemää enkä urkkinut ohjetta)
  • 2 munaa

          vaihtoehtoisesti:

  • 3 dl keitettyä riisiä
  • 2 dl ihan sama mitä, esim. sipulia, kinkkua, paprikaa, juustoa- kunhan jotain on
  • 2 munaa
  • mausteet ihan maun mukaan.

Sekoita ainekset keskenään. Kauli voitaikinalevy n. paistolevyn kokoiseksi.

1240857478_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leikkaa voitaikinalevy kahteen osaan ja levitä täyte kohtuu tasaisesti. Hyvä nyrkkisääntö on laittaa täytettä hieman vähemmän kuin on aikomus (helpottaa seuraavaa vaihetta). Kääri taikina täytteen ympärille leivinpaperia apuna käyttäen.

1240857655_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leikkaa syntyneestä pötköstä haluamasi kokoisia pasteijoita. Pistele haarukalla, tai kuten minä- kalapiikillä muuan reikä pasteijoihin. Voitele kananmunalla tai öljyllä. Paista 225C/12 minuuttia.

Tällä taikatempulla jääkaapin ruma ankanpoikanen muuttuu pöydän katseita kerääväksi joutseneksi ja joita kehtaa hätätapauksessa tarjota vaikka vieraillekin.