Riviin mars! Vaikka Paulo Coelho onkin hieno kirjailija ja on innoituksen antajanakin esikuva parhaimmasta päästä- en kaikilla minäni tasoilla ole varma siirappimaisen surkuttelun kantavasta voimasta. Nyt oli aika terästäytyä ja kaivaa vanha kunnon Sanelli vuorokauden kestäneeltä talvitelakalta...vaikka jouduinkin Sanellini pistämään tuppeen ilman sipulin kyyneliä, en jäänyt tuleen makaamaan vaan jatkoin rohkeasti puoli viiden ja suojakaasuun pakatun, valmiiksi marinoudun suikalesurkeuden viitoittamalla tiellä.

Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan, punaisen lapun paketti valkosipulimarinoitua broilerin filesuikaleita ja punaisen lapun purkki chilillä maustettua creme fraichea...aineksina juuri sitä mitä vastaan saarnaan- synti on suuri eikä edes anteeksi annettava. Onneksi Viikatteelta löytyy tähän periaatteen ja käytännön ristiriitaan lohtua antava laulu; "En itkeä aio, en surra mä saa vaan mahdoton elää mun on kuten opetan...". Hälläväliä, aina ei vaan jaksa nipottaa.

Ainekset on itsessään jo sellaiset ettei niitä paljon pysty pilaamaan. Kun sarjana ihan hyvää arkisafkaa alle puolentunnin- ei koreografian sentään aina tarvitse olla Joutsenlammen tasolla. 

Nopee ja tuima broilerihöystö

- 300g broilerin filesuikaleita jossakin (ihan sama missä) marinadissa

- 1prk chili crem fraichea, tämän voi korvata tavallisella creme fraichella-, tomaattipyreellä ja cayennella

- 1 dl kuivattua sipulia (oli tuore prkl loppunu!!!)

- 1/3 vihreää-, keltaista ja punaista paprikaa kuutioituna

- pari kierrosta mustapippuria myllystä

- ripaus suolaa

- 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen

- 1 dl thai-inkiväärikastiketta, puteli on ostettu paikallisesta etnokaupasta, en ole ihan varma et löytyykö vastaava tavallisesta kaupasta. Tuon voi kuitenkin korvata sekoittamalla soijaa-, tuoretta inkivääriä- ja valkoviinietikkaa ripauksella valkosipulia ja chiliä.

Pannu kuumaksi ja broiskut-, kuivattu sipuli ja paprika perään. Nopea ruskistus ja sekaan inkiväärikastike. Anna kiehahtaa. Lisää creme fraiche ja loput aineet jos satuit jotain unohtamaan. Anna hautua jos aika riittää, 10-15 minuuttia ei kuitenkaan pahaa ainakaan ruualle tee.

Lisukkeena sai luvan toimia keitetyt ohrasuurimot ja parsakaali. Riisi olisi myös ollut ihan jees, jos ihan tarkkoja ollaan niin sitä myös olikin- ei kuitenkaan omalla lautasella. Resepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan nopea ja ihan hyvä. Samalla tyylillä saa tehtyä vaikka pastakastikkeen jos sitä kohti sattuu viisari osoittamaan.