Nykyisin kun suunnittelen kokkailujani mietin usein jo samalla juttua jonka siitä kirjoitan. Viikonloppuisin kun ruuanlaittoon on enemmän aikaa, teen mielelläni jotain itselleni uutta tai muuten vain ruokaa kokeilemisen ilosta. Arkena juttu on sitten toinen, mikäli illan aikana aikoo tehdä muutakin kuin ruokaa- ei ruuanlaittoon käyttöön käytettävä aika voi kovin kauhea olla- ainakaan jokainen päivä...toinen juttu on myös se, että arkena en oikeastaan voi laittaa ruokaa niin usein kuin haluaisin. Pienperheellisen siunaus- joka samalla on myös kirous on annosten määrän olemattomuus suhteessa edes jotenkin järkevään ruokamäärään minkä tekee. Tietysti pakastin pelastaa paljolta, ruuanlaiton olemattomuudelta se ei kuitenkaan pelasta. Ongelmani onkin se, etten voi tehdä mielenkiintoista ruokaa niin usein kuin haluaisin.

Tällä kertaa jutun aiheena on ihan tavallinen arkinen pikaruoka, wokattuja vihanneksia ja broileria. Ei mitään ihmeellistä eikä kauhean eksoottista...ruokaa jollaisesta ei usein tule edes kirjoitettua.

Wokissa käytetty broileria ja parsakaalta

  • 1 broilerin file paloiteltuna
  • muutama pakasteparsakaalin nuppu
  • 1/2 suippopaprika siivutettuna
  • 1 shalottisipuli siivutettuna
  • 5 kuivattua chiliä murskattuna
  • 1 tl sarviapilan siemeniä
  • 1 tl korinaterin siemeniä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  •  tilkka öljyä paistamiseen

Murskaa sarviapilan ja korianterin siemenet morttelissa. Kuumenna wokki erittäin kuumaksi. Laita kuumalle pannulle murskatut siemenet, paahda siemeniä puolisen minuuttia, llisää öljy ja broilerin suikaleet. Lisää minuutin kuluttua loput ainekset, myös soija ja kalakastike. Wokkaa nopeasti, pari minuuttia riittää hyvin.

Tarjoa tuottamus riisin, nuudelien tai ihan vain salaatin kera.