Long time no see...sanoisi Joku, en minä...blogini tervehti kyllä äsken tuolla kun en muistanut ensin salasanaa, lopulta muistin joten bittiavaruus nimeltä Internetti joutuu jatkossakin kärsimään laaduttomista ruuista, niiden jutuista ja joskus muustakin. Ilolla huomasin blogin statistiikasta sen että huolimatta kesätauosta- on blogilla ollut säännöllisen kohtuullisesti lukijoita...kaikkea se google teettää. Nyt blogistin Oikean Elämän kiireet alkavat olla jo voiton puolella, muuttolaatikot on purettu, yksi osake räjäytetty ja tehty uusiksi ja paljon muuta...jopa kauan himoitsemani induktioliesi käy ja kukkuu. On muuten hieno ja uskomaton peli tuo induktioliesi, suosittelen varauksetta. Niin, nyt luulisi intoa riittävän riehua uudessa ja uljaassa keittiössä, pitäisi siis...ei jaksa, ainakaan vielä. Tai riittää joo mutta tuntikausien kokkailut vielä odottavat itseään...sitäpaitsi, ensimmäistä kertaa koskaan saan wokkini ja valurautani oikeasti kuumaksi, nautitaan nyt sen uutuuden viehätyksestä niin kauan kuin sitä riittää.

Ruuan suhteen jatkan siitä mihin reilu kuukausi sitten jäin...makkaraan. Kesä ilman makkkaraa on kuin taivas ilman tähtiä ja kokki ilman vatsaa (vanha Gruusialainen sananlasku *ainakin melkein*)

Habanero-Kabanossipata

  • 1 pkt habanero kabanossia paloiteltuna
  • 2 varhaissipulia varsineen pieneksi silputtuna
  • 1 keltainen paprika suikaloituna
  • 1 punainen paprika suikaloituna
  • 1 pieni kesäkurpitsa paloiteltuna
  • 1 yksikyntinen valkosipuli murskattuna
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 2 dl vettä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • tuoretta chiliä maun mukaan
  • 1 tl kurkumaa

Ruskista makkara, lisää sipuli, paprika ja kesäkurpitsa...ruskista nopeasti ja varmista ettei pannu hyydy kesken paiston, lisää mausteet ja valkosipuli, sekoita. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi. Kiehauta mutta älä hauduta. Kasvisten tulee olla vielä napakan oloisia ja antaa hieman purutuntumaa. Tarjoa pata (tai höystö tämä taitaa olla) nuudelien tai riisin kera.