Jees! Homman nimenä jälleen kerran mahan täyttäminen...touhu on tuttu ja takuulla turvallinen- ainakin kun raaka-aineena on kotimaisessa tehostetun tuotannon broileritehtaassa kahteen kertaan tapettu broilerin file. Olen ilokseni kuitenkin huomannut että ainakin Cittarissa on alkanut olla ihan hyvin tarjolla muutakin kuin marinoitua broileria- tuote joka välillä oli jo katoamassa tarjonnasta. Hieno juttu! Vielä jos tuotteen saisi lihatiskiin ja pois suojakaasusta niin olisin tyytyväinen! Narina sikseen...jokainenhan voi joka tapauksessa omalla ostokäyttäytymisellään ainakin yrittää vaikuttaa kauppojen tarjontaan. Riittää kun on ostamasta tuotetta jota pitää huonona tai oman etiikan vastaisena- ja toivoa että riittävän moni ajattelee samoin- jos hyvä tuuri käy niin kauppojen valikoima voi jopa muuttua.

Aiheena oli kuitenkin ruoka...eli Broilerimakaronipata

  • 400g broilerin maustamatonta filettä tai maustamattomia broilerin filesuikaleita
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punasaipuli
  • 2 kynttä valkosipulia
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 rkl kuivattua basilikaa
  • ripaus suolaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • chilirouhetta oman maun mukaan
  • muutama aurinkokuivattu tomaatin siivu
  • 200g ruismakaronia

Pilko broilerin fileet reilun kokoisiksi paloiksi. SIlppua punasipuli ja murskaa valkosipuli. Ruskista liha kevyesti ja lisää sipuli. Pilko kuorittu kesäkurpitsa suupalan kokoisiksi paloiksi. Pienennä lämpöä ja lisää kesäkurpitsan palat, murskattu valkosipuli ja mausteet. Anna muhia pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna hautua 10 minuuttia- ei kuitenkaan enempää- muutoin kesäkurpitsa muuttuu mössöksi. Keitä makaroni ohjeen mukaan melkein kypsäksi. Sekoita makaroni muiden ainesten sekaan, hauduta levyn jälkilämmöllä muutama minuutti jotta makaroni kypsyy loppuun.

Huono kuva, ei voi mitään...idea, eli makaronimössöä vähän mutkikkaammin tehtynä kuitenkin näkyy ihan tarpeeksi hyvin. Ja se kuuluisa kysymys...miltäpä maistui? Makaronilta tomaattibroilerikastikkeessa, ihan hyvää tuo oli. Yksi juttu pisti vain omaan makuhermooni. Tomaatti vaatii mielestäni pitemmän haudutusajan, maku on tuolla kypsennyksellä tyhjän terävä, tomaatin maku kun pehmenee haudutusaikaa lisäämällä...eli kastikkeen kannattaa hautua ainakin puolisen tuntia (ja sen kesäkurpitsan voi silloin jättää pois).

Reseptiä voisi kokeilla myös kermaisena, tomaattimurskan tillalle 2.5 dl jotain kerman korviketta...ei sekään varmaan pahaa olisi.