Synttärit tulivat ja synttärit menivät, omani meinaan. Tässä iässä kun mittarissa on jo sen verran ettei papereita tarvitse baariin lähtiessä ottaa mukaan- on niistäkin juhlista jo paras terä taitettu...jos niitä haluasi kunnolla juhlia niin ei niihin ainakaan leipoa kannattaisi, hauskuus pitäisi ottaa irti ihan jotenkin muuten. Joo,o...en muutenkaan ymmärrä tätä ihmisenä oloa, ensimmäiset 25-vuotta yritetään kaikin mahdollisin keinoin näyttää ikäistään vanhemmalta- seuraavat 25-vuotta sitten puolestaan ikäistään nuoremmalta...omituista touhua. Aikana ennen neulan, pyörän ja internetin keksimistä oli tuokin touhu paljon helpompaa...kaikki tyhmemmät alle 25-vuotiaat olivat jääneet tiikereiden suupalaksi ja viimeistään kolmenkympin korvilla oli hampaat tippuneet suusta joten kukaan ei erehtynyt kolmekymppistä heimon vanhinta enää poikaseksi luulemaan. Miten tämä kaikki liittyy suklaakääretorttuun? No ei yhtään mitenkään, huvikseni kirjoitin.

Suklaakääretorttu...yksi helpoimmista ja samalla parhaista leivonaisista mitä tiedän, suosittelen varauksetta. Resepti on käsittelyssäni kokenut lievän modauksen, sokerina kätin intiaanisokeria ja vehnäjauhon korvasin maissijauholla ihan huvikseni.

Suklaakääretorttu

  • 3 munaa
  • 1.5 dl intiaanisokeria
  • 1 dl perunajauhoa
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl maissijauhoa
  • 2 tl leivinajuhoa

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon sekaan nopeasti. Levitä taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle ja paista 225C/7 minuuttia.

Täyte:

  • 150 g voita
  • 1 dl tavallista sokeria
  • 2 keltuaista

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuiset ja sekoita.

Ripottele jäähtyneen taikinalevyn päälle intiaani- ja tavallista hienoasokeria. Laita levyn päälle toinen leivinpaperi ja paistopelti ja käännä se nopeasti ympäri. Poista paistopaperi ja levitä täyte. Kääri levy rullaksi ja anna sen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

//edit 12.5: Korjattu kaakaojauheen puuttuminen reseptistä. Kiitoksia Chilivaari!