Déjà vu...tuo tunne tuli mieleen kun aloin miettimään tätä juttua, salaattia jonka on rakennettu tutuista aineksista- pastaa, broileria, kesäkurpitsa, paprikaa ja kurpitsanasiemeniä...niin ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Näistä samoista aineksista taitaa koostua yli puolet valmistamistani ruuista...tylsää, sanois joku, en kyllä minä. Kyse on oikeastaan perusmätöstä, sellaisesta jota itse viitsin syödä useampana päivänä peräkkäin, ruokatyypistä jota tulee tehtyä silloin kun jälkikasvu on ei ole paikalla. Ruokatyyppi (itse keksimäni yhdyssana) on vieläpä sellainen että sen voi valmistaa tarjottavaksi kylmänä tai kuumana, ihan miten vain. Jos ruuan syöminen salaattina alkaa tökkimään niin ainahan sen voi käyttää pannulla ja lisätä vaikka purkin kermaa ja jotain maustetta. Ruokaa joka on tarkoitettu nälän tyydyttämiseen- syötäväksi töiden jälkeen samalla kun plaraa postia tai iltapalaksi salilla käynnn jälkeen. Kaikilla on varmaan jokin oma henkilökohtainen mättönsä, ruoka jota voisi periaatteessa syödä määrättömästi ja jota tulee tehtyä silloin kun mitään muutakaan ei tule mieleen.

Pastasalaatti uunibroilerista

  • 3 broilerin koipea joista on poistettu rasva
  • 200g kokojyvä pastaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 2 dl kevyesti paahdettuja kurpitsan siemeniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kuivattua basilikaa

Kypsennä broilerin koivet uunissa n.40min./200C ja perkaa liha luista. Keitä pasta al denteksi. Silppua kesäkurpitsa ja paprika. Sekoita kaikki salaatin ainekset ja tarjoa haluamallasi tavalla. Pastan määrän voi hyvin nostaa 400-500 grammaan...oma versioni oli turhankin lihaisa. Jos salaatista haluaa vielä mätömmän niin sekaan voi heittää purkillisen kermaviiliä...ja kaloreita pelkäämättömät majoneesia.