Miten muka kala ja liha sopii yhteen? No hyvin, uskokaa pois. Joskus, en muista milloin missä ja miten luin ohjeen pekonilohesta...uber-rasvainen ohje johon taisi vielä tulla smetanaakin. Ohjeella ei ole mitään tekemistä tämän  kanssa, siitä se ida kuitenkin tuli. No jos oieasti ajattelee niin miksi vähärasvainen ja vaalea kala ei sopisi rasvaisen liha kanssa? Pekonin rasva mehevöittää kalan ja liha menee oikeastaan mausteesta...täytteeksi fetaa, valkosipulia ja mausteena tilliä ja mustapippuria, hyvää ja vieläpä nopeaa, loistova valinta vaikka arjen kruunuksi.

Täytteeksi ei ole pakko laittaa fetaa...mustapippuri, tilli ja valkosipuli on Se juttu, loppu on pelkkää jääkaapin tyhjennystä.

Uuh beibe, ruokapornoa, germaanista sellaista....no voi noiden kanssa vaikka pottua vetää.

Pekonisilakat...ja jogurttikastike

Aloita touhu valmistamalla kastike:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2 sitruunan mehu puristettuna
  • 2 valkosipulin kynttä
  • chiliä maun mukaan, itse laitoin guajiloa ja pasillaa
  • mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset ja anna soossin maustua tunteroinen jääkaapissa.

JA sitten fisut:

  • vajaa 400 g isoja silakkafileitä, n. 8 kpl
  • 140 g pekonia
  • 3-5 rkl fetakuutioita
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • kuivattua tilliä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 sitruunan mehu puristettunba

Pistä fileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Pirskottele päälle sitruunan mehu, suola, pippuria ja tilli. Murskaa feta haarukalla ja sekoita se valkosipulin  ja mausteiden kanssa tahnaksi. Laita tahnaa reilu teelusikallinen jokaisen fileen päälle, siihen keskelle. Taita file pituussuunta mukaille kiinni ja kääri ympärille pekonin siivu. Kypsennä 225C uunin ylätasolla kunnes pekoni on ruskistunut eli noin 15 minuuttia.