Helppoa sohvaruokaa, sellaista jota voi rauhassa odotella sohvalla tarvitsematta pelätä tuotoksen piloille menoa. No oikeasti reseptin innoittajana toimi musiikki, elävä sellainen. Tiedättehän ne, paikat joissa särö on miksattu niin kovalle että pää tulee kipeäksi tai vähintäänkin väsyttää...aamulla viimeistään.

Päätettiin kavereiden kanssa muuten aloittaa vallankumous. Ihan tosi. Jos Egyptissä ja Tunisiassa tehtiin vallankumous Facebookissa niin miksei sitten Suomessakin? Meidän tavoite ei ole kaataa hallitusta, presidenttiä eikä edes parantaa sananvapautta. Meillä on paljon tärkeämpi tehtävä...Valomerkki kaikissa baareissa 00:30, myös viikonloppuisin...

...ihan tosi, ajatelkaa vaikka itse...nykyisin baareihin mennään aikaisintaan puoleltaöin, siis niihin aloittelupaikkoihin, tum-tum-paikkoihin porukka alkaa ilmestymään ehkä puoli kahden pintaan...ja valomerkki puoli neljältä, takki on saatu narikasta neljältä ja pakollisen kebabin jälkeen taksilla pääsee kotiin ehkä viideksi...normaalisti arkena herään seitsemältä ja monet ihmiset ennen kuutta! Eihän tuossa ole mitään järkeä. Varttuneempi väki muistelee kaiholla aikoja jolloin yöelämä oli vielä iltaelämää, ihmiset lähtivät liikkeelle kahdeksan maissa ja valomerkki tuli tosiaan jo puoliyhdeltä...ai mitä järkee? No on on, baariin voisi huoletta lähteä vaikka aamulla olisikin ohjelmaa tai sitten töihin meno. Silloin vanhaan ja hyvään aikaan ihmiset kävivät vielä ulkona, muutenkin kuin ryyppäämässä tai hakemassa hoitoa. Eihän nykyisellä tyylillä kukaan jaksa perjantaina lähteä minnekään, ainakaan jos takana on tavallinen arkiviikko, lauantaina pitää tosissaan tsempata itseään pysyäkseen hereillä edes siihen asti taksin tilausta voi alkaa suunnittelemaan. Pohjia aletaan kuitenkin vetämään aikaisten, tarkoittaa sitten sitä että baarissa porukka kävelee jo pitkin seiniä ja parin kaljan voimalla siellä on turhaa edes yrittää viihtyä. Lopulta, siinä vaiheessa kun itsestään pitäisi repiä esiin bilehirmu ja sanaseppo joka vetää lambadaa ja pyörittää naisia pikkurillin ympärillä- tekisi oikeasti olla mieli nukkumassa eikä roikkumassa jostain Suomisikalan tangosta...taidan olla vain tulossa vanhaksi.

...kuka muistaa tai tietää enää sanan Jatkot merkitystä? Nykyisin jatkot tarkoittavat käytännössä lastenohjelmien katsomista Yleltä. Nuoriso tuskin tietää tai sitten niiden tarkoitus on jo ihan muu. Entisvanhaan jatkoja oli tapana viettää jopa housut jalassa.

Mutta se munakas, sitähän juttu alunperin koski. Resepti on perinteisen uunimunakkaan, sekaan voi laittaa mitä kaapissa sattuu olemaan ja tuotos valmistuu uunissa melkein itsestään.

Uunimunakas

  • 6 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl (täysjyvä)vehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa

Vatkaa ainekset sekaisin ja kaada seos leivinpaperilla peitetylle uuninkestävälle valurautapannulle, sellaisen puuttuessa tavallinen uuninpelti ajaa saman asian.

  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • muutama valkosipulin kynsi murskattuna
  • 2 broilerin filettä
  • mustapippuria, timjamia, chiljauhetta maun mukaan

Jos haluat munakkaasta äijemmän niin kesäkurpisan voi korvata meetwurstilla tai pekonilla. Kuutioi täytteet ja ripottele ne mausteineen munaseokseen. Kypsennä 200C/40 minuuttia.