Arjen sankareille...eli jälleen sarjassa nopeaa arkimättöä- tilanteeseen kun nälkä on kova, aikaa ei ole paljon ja ruokaa olis tarkoitus syödä seuraavanakin päivänä...niin, eli ihan arkiruokaa. Tämänkertainen mättöni ideoitui Cittarin alessa olleen mozzarellan, broilerin suikaleiden ja pekonin ympärille. Jos olisin muistanut ostaa kermaa niin ruokana olisi ollut pastaa...en muistanut, ruuaksi tuli sitten risottoa.

Kaikille puritanisteille...tiedän itsekin ettei tämä oikeasti mitään risottoa ole, riisipaistosta paremminkin. Käytän nyt kuitenkin vaihtelun vuoksi (itsekin halveksimaani) tapaa nimetä ruokalaji esikuvaansa mukaillen vaikka valmistusmenetelmä ei oikea olekaan. Risotto kuulostaa myös paljon ihqummalta kuin riisimättö tai riisipaistos...no okei, riisimättö on kyllä aika magee ja äijämäinen, se on pakko tunnustaa, käytän kuitenkin risottoa koska olen liian laiska muuttaamaan kirjoittamaani tekstiä näin jälkeenpäin.

Oliks hyvää? Röyh, ja karva kiiltää.

Pekoni-broileririsotto

  • 1.5 dl täysjyvä riisiä

Keitä riisi paukkausen ohjeen mukaisessa vesimääräss kypsäksi. Ei haittaa vaikka kypsä riisi olisi jo päivän tai kaksi vanhaa.

  • 1 pkt pekonia
  • 250 g borilerin suikaleita ilman marinadia
  • 10-15 kirsikkatomaattia halkaistuna
  • 1 iso punasipuli suikaloituna
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl kapriksia
  • 1/2 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • mustapippuria
  • 100 g mozzarellaa

Ruskita pekoni omassa rasvassaan. Ota pekoni pois pannulta ja silppua se. Lisää broilerisuikaleet ja punasipuli pannulle, ruskista pekonin rasvassa. Lisää kirsikkatomaatit, valkosipuli, kaprikset ja mausteet..sekoita ja lisää lopuksi kypsä riisi. Anna muhia vielä muutama minuuttia. Kauho nälkäsi vaatima annos lautasellesi, koristele mozzarella ja lisää pupun ruokaa niin paljon kuin kantti kestää.