Kaikki länsirajan lähellä asuvat tietävät Ikean...Länsinaapurin lahjan sivistyneelle maailmalle, brändin jota ilman ei Flight Club olisi Fight Club. Miten niin muka ei olisi, leffahan kertoo skitsofreenikosta jolla karkaa mopo pahemman kerran lapasista? Niin kertoo joo...leffan punaisen langan taitepiste on kuitenkin siinä kohtaa jossa tarinan päähenkilö kyllästyy mielikuvilla rikastettuun elämäänsä, siihen jossa hän muovaa omaa todellisuuttaan Ikean postimyyntikuvastoa vastaavaksi ja kyllästyttään heittää ruuvit narikkaan ja alkaa suunnittelemaan maailman valloitusta...Joo, joo- miten joku v**** Ikea liittyy perverssiin suklaaseen? Lihaa tiskiin, ei kukaan tätä juttua suklaan eikä ainakaan Ikean takia lue! Kiitoksia Rakas toinen persoonani (vai oliko tuo neljäs, en ole ihan varma)...juttu liittyy Ikeaan siten että Oulujoen pohjoispuolelta ainoa mainitsemisen arvoinen suklaakauppa löytyy Haaparanna Ikeasta. Juu, ihan oikeasti se paikka jossa irtokarkkia myydään kiloittain ja sipsejä lavoittain. Samassa kaupassa on myös ihan hyvin varustettu suklaakauppa- sellainen jossa suklaan etiketissä on prosenttiluku ja maininta kaakaopavun alkuperämaasta...myydään vastaavia suklaita tietysti myös normikaupoissa mutta ei niissä valikoimaa ainakaan haitaksi asti ole. Ikean Candy Worldissa on. Tapoihini on kuulunut piipahtaa tuolla satunnaisin väliajoin, ostan aina kahta erilaista suklaata, mieluiten vielä sellaisia joita en ole koskaan aiemmin maistanut...voisin tietysti ostaa myös useamman levyn mutta ei se silloin olisi  yhtä hauskaa.

Kun edellisen kerran kävin ko. kaupassa (eikä se ollut eilen, olen säästellyt jutun aihetta pahan päivän varalle)- löysin ilokseni hyllystä kaksi täysin omituista uutuutta. Vadelma-Balsamico ja Kirsikkatomaatti-Suola...tuon ensin mainitun vielä ymmärtää mutta tomaatin suklaassa! Joo...no siksi sen ostinkin. Jos joku on saanut kuningasajatuksen tumpata suklaan sekaan tomaattia niin pakkohan tuota on kokeilla.

Ja Testiä...molempien suklaiden pohjana on Hachezin 78% suklaa- joskus aiemmin olen tuota suklaata maistanut ilman mausteita, en kuitenkaan muista mitään ihmeellistä mausta...eli suklaa lienee ollut aikalailla normikamaa. Ekana testiin pääsi Vadelma-Balsamico...maultaan suklaa on mieto, liiankin mieto- balsamicon erottaa taustalta mutta vadelmaa ei ollenkaan, ei vaikka kuinka mielikuvitusta heittäisi kehiin. Ei suklaa huonoa ole, se ei vain maistu millekään.

Entäs tomaattisuklaa...jo tuoksu kertoo suklaasta jotain- kuuman hellepäivän Tivolissa, usean tunnin pahvilootassa muhineen, tähteeksi jääneen ketsupin! Tuoksu on valtava- enkä sano tätä positiivisessa mielessä. Maultaan suklaa jatkaa samalla linjalla, suola puhkoo lisää reikiä makuaistiin ja lopulta tuloksena on kärpäset jotka pörräävät roskakorissa olevan, suolaa ja ketsuppia sisältävän pahvikipon ympärillä...vaikea tätä on kuvitella uhtään minkään kanssa nautittavaksi, maku on suorastaan perverssi.  Ainoa mitä keksin suklaan kaveriksi on jokin voimakas portviini tai jopa savuinen, voimakas olut. Paha mennä sanomaan...