Mitä muuta voi siiasta tehdä (helposti) kuin paistaa sen uunissa ja syödä perunoiden kanssa? Paistaa uunissa, maustaa se omituisesti ja syödä riisin kanssa? Savustaa...helppo homma kerrostalon kolmannessa kerroksessa. Joskus olen tehnyt siikapihvejä, ihan hyviä, en viitsinyt värkätä. Tietysti sen voisi fileroida ihan hifisti ja syödä paneerattuna tai pelkästään pintamaustettuna...no en jaksanut. Oli sunnuntai-moodi, ulkona pakkasta älyttömästi ja päivän ohjelmassa maata sohvalla tai maata sohvalla...yhdellä sanalla sanoen, laiskotti.

Joksus uunisiika tehdessä olen tuskastellut kiinni jäävän nahan kanssa. Oman filosofianin mukaan siika pitäisi vähärasvaisena kypsentää miedolla lämmöllä ettei se kuivuisi...seurauksena on sitten mehevähkö fisu jonka nahka on haurasta ja lähtee kynsimällä irti. Huvikseni sitten ajattelin kokeilla toista lähestymistapaa. Katkaisin siiasta kylkiruodot toiselta puolen ja läimäisin sen uunin pellille nahkapuoli ylöspäin. Tämän jälkeen puukolla reikiä nahkaan ja sitruunaa, pippuria ja suolaa perään, lämpöä enempi kuin normisti ja kypsennystä vartti, ei tunti.

Ai että kuis meni? Ihan tuo pelitti, nahkasta tuli rapea ja se irtosi helposti, itse fisu oli melko mehevä, oikeastaan salonkikelpoinen tuotos...tällä metodilla uskaltaisi tehdä tarjottavaa myös satunnaisille syöjille.

Kuva on...ottajansa oloinen, melkein meni sinnepäin, laatu ainakin.

Siikasalaatti

  • 2 punasipulia silppuna
  • 10 sentin pätkä purjoa ohuina
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • puolikkaan sitruunan mehu puoliksi puristettuna
  • 1/2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1/2 punainen paprika paloina
  • 1/2 punttia lehtisalaattia
  • mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua pari tuntia jääkaapissa. Kypsennä siika yo:n mukaisesti ja nauti miten nautit.

Pari lentävää- anteeksi, uivaa kalaa.