...tai sitten Intialainen jauheliha-kesäkurpitsavuoka, paitsi että naudan syönti Intiassa ei välttämättä ole se kaikkein suosituin ruokavalio. Jos sovitaan että olisin tehnyt lampaasta mutta päkäpäät oli loppu niin jouduin turvautumaan ammuuhun...jookos? Joo. No nimeä en kuitenkaan enää muuta, olkoon sitten hässäkkä.

Tämä ruoka soveltuu karppaajillekin, hiilareita ei montaa ruuassa ole...laihdutin reilu vuosi sitten korvaamalla kesäkurpitsalla kaiken riisin, pasta ja perunan...hyvin toimi. Jotain samaa kait yritän nytkin vaikka hiilareista en kokonaan luopunut olekaan. Kunhan rimpuilen painovoimaa ja iän mukanaan tuomaan historiaa vastaan. Kerta syksy vedettiin maggaraa ja hampparia niin nyt sitten on vuorossa operaatio nimeltä Rankaisu...pistetään Paahtaja lujille, ei rasvaa (ainakaan paljoa), ei käsiteltyä sokeria, ei vaaleaa viljaa, ei isoja ruoka-annoksia, pitsaa eikä pikaruokaa, olutkin on toistaiseksi pannassa (Wiskiä onneksi aion edelleenkin juoda enkä koskaan ole punkulle stoppia näyttänyt)...kalaa ja kanaa, raejuustoa ja rahkaa, kasviksia, paljon kasviksia ja vielä hedelmiä päälle, syönti joka kolmas tunti, aina vain vähän  kerrallaan...sillain että koko ajan on pieni nälän tunne. Jos kaikki menee niinkuin olen suunnitellut, vatsalaukku pienenee ja samalla pääsen eroon muutamasta syksyn aikana kertyneestä kilosta....toivossa ainakin on hyvä elää.

Ja itse ruokaa...jauhelihaa, kesäkurpitsaa ja tomaattia kaikilla mausteilla. Jostain Intialaisesta keittokirjasta saattaisi jokin samanlainen resepti lampaalla löytyäkin- en tiedä kun en katsonut. Ruuassa erikoisuutena on paahdettu tomaatti. Tomaatit paahdetaan uunissa mustiksi jonka jälkeen ne jyrätään sileäksi...saman asian ajaa tökki tomaattimurskaa mutta ei se niin hyvältä maistu, varsin värkkäsin kun kerrankin aikaa ruuanlaittoon oli. Tein kyseisen ruuan ilman ihmeempiä suunnitelmia, hyvää siitä kuitenkin tuli ja tulen kohtuu samalla reseptillä sitä toistekin tekemään.

Jauheliha-Kesäkurpitsavuoka

  • 1 iso kesäkurpitsa
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 6 isaa tomaattia
  • 1 iso sipuli
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 10 tölkistä otettua jalopenoa
  • 1 Guajilloa ja Pasilla (voit jättää pois tai korvata chilijauheella)
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl sarviapilan siemeniä murskattuna
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl jauhettua korianterin siemeniä
  • 1/2 tl (savu)suolaa
  • 3 munaa
  • 1 tlk maitorahkaa

Viillä tomaatteihin ristikkäisviilto ja paahda niitä grillivastuksen alla kunnes kuori mustuu, poista mustunut osa jos pelkäät karsongeenejä, sitten vain tomaatit sieleäksi sauvasilppurilla. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli, lisää silputtu valkosipuli ja chilit. Lisää kaikki mausteet ja sekoita, lisää lopuksi tomaattisose ja anna hautua kannen alla puolisen tuntia.

Suikaloi kesäkurpitsa. Sekoita kastike ja kesäkurpitsa uunivuokaa. Vatkaa haarukalla munat ja rahka sekaisin, seoksenei tarvitse olla tasaista. Kaada rahka-munaseos vuokaan päällimmäiseksi. Kypsennä 225C n. 25 minuuttia.