Onko Mozzarellapastasalaatti yhdyssana? En tiedä, nyt se minun kirjoittamanani ainakin on...oikeinkirjoitus ja yhdyssanat ovat aina olleet vaikeita, paljon vaikeampia kuin ruuanlaitto. Huomisen kuluneella viikolla että Rakas Blogini on joutunut heitteille, kaksi viikkoa ilman kirjoitusta ja huolenpitoa- vähempikin antaisi jo aiheen soittaa blogien suojeluvirastoon...tai yleiseen hätänumeroon. Tunnustan, olen tullut laiskaksi, kun ruokavalio on parin kuluneen viikon ajan raejuustosta, tomaatista, omenoista ja viikonloppuisin oluesta ja gintonicista niin blogin aiheet on silloin vähissä...niin uraa uurtava en sentään ole että sotkisin ginit ja raejuustot sekaisin (vaikka sekaisinhan ne menevät joka tapauksessa). Viikko sitten tein illan istujaisiin kuskussalaatin joka oli todella hyvää, niin hyvää että se loppui ennen kuin ehdin ottamaan siitä kuvan...ensimmäisellä syömis kerralla olin humalassa, toisella krapulassa ja viimeisellä kerralla söin sitä maanantaina evääksi töissä eikä mieleeni enää tullut mikään kuvan ottaminen.

Tänä viikonloppuna paransin tapani, otin kuvan salaatista jo ennen sen maistamista- kommentit salaatista ovat kuitenkin peräisin lievästä humalasta, kohmelosta ja ennakoinpa vielä sen maistuvan hyvälle huomenna eväänäkin. Tällaiset salaatit joissa runko on pastan ja kasvisten varassa tuppaavat uppoamaan omaan makuuni useamman päivän peräkkäin...mikä on sinänsä harviaista koska muuten olen melko ronkeli ruuan vaihtuvuuden suhteen.

Mozzarellapastasalaatti

  • 200 g pestopastaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1/2 pieni tuorekurkku
  • 1 punainen paprika
  • 4 tomaattia
  • 2 palloa mozzarellaa
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 auringonkukan siemeniä
  • mustapipuria
  • suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. Paahda siemeniä valurautapannussa 1/3 teholla- varo polttamasta. Raasta kurkku ja kesäkurpitsa. Pilko paprka ja mozzarella. Poista tomaateista sisusta ja suikaloi ne. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä oliiviöljy ja valkoviini ja lisää se salaatin joukkoon varovasti sekoittaen...kastikkeesta ei ole mitään iloa jos on salaattikulhon pohjalla. Anna salaatin maustua pari tuntia jääkaapissa.

Tarjoa salaattia sellaisenaan tai grillatun broilerin kaverina. Ruokajuomaksi sopii luonnollisesti sama valkoviini jota käytettiin kastikkeenakin.