Vastakohdat tukevat toisiaan- rakkaudessa yhdistelmä voi olla tuhoisa mutta lautasella yhdistelmällä joskus jopa toimiikin. Samettisen pehmeää juurespyrettä yhdistettynä chipotlen ja mustanpippurin lempeään puraisuun sienten ja sipulin kera...kuulostaako oudolta? Sitä se ei ole. Kuva muuten valehtelee- annos ei oikeasti ole niin rasvainen miltä näyttää.

Juurespyreen alkuperäinen resepti on peräisin Amican asiakasledestä...ihan tosi, jotkut tosiaan lukevat ja vielä kantavat niitä kotiinsakin. Resepti oli pelkästään juurisellerille eikä siinä puhuttu mitään sienipaistoksesta...nyt kuitenkin puhutaan.

Juuriselleri-bataattipyree

  • 250g juuriselleriä kuorittuna ja kuutioituna (n. puolikas keskikokoinen juuriseleri)
  • 250g bataattia kuorittuna ja kuutioituna (pieni bataatti)
  • 1 dl kuohukermaa
  • nokare voita
  • ripaus (ruusu)suolaa

Keitä juuriselleri ja bataatti pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois, lisää kerma ja voi. Soseuta sauvasekoittinella kuohkeaksi.

Sienipaistos

  • 2 isoa jumboherkkusientä
  • 1 shalottisipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • muutama kierros mustapipuria myllystä
  • chipotlejauhetta maun mukaan...jos et pidä chilistä niin voit jättää pois
  • tilkka öljyä paistamiseen

Silppua sipuli ja sienet. Viipaloi valkosipuli mahdollsimman ohueksi. Kuumenna öljy pannussa ja lisää pipuri ja chipotlejauhe. Lisää loput ainekset, paista tai paremminkin kuullota nopeasti niin, että ainekset pehmenevät- varo polttamasta valkosipulia.

Ruokaa maistellessa alkoi kummasti tekemään mieli pekonia...ja pyrettä maistellessa puolestaan broileria. Pyre on hyvää!!! Suosittelen kokeilemaan!