Tästä keitosta oli tarkoitus tulla Thai- tai ainakin "melkein Thai-kanakeittoa". Muisti teki kuitenkin bugin- keittiön kaapista ei löytynytkään kooosmaitoa vaikka melkekin voisin vannoa että sitä siellä olisi pitänyt olla...ihan sama, hyvää ja sopivan mausteista tästäkin tuli. Keitto on nopea valmistaa ja soveltuu hyvin myös pikaiseksi arkiruuaksi.

Munakoiso-broilerikeitto

  • 2 broilerin filettä suikaloituna
  • 1 isohko munakoiso
  • 1 punainen paprika kuutioituna (säästä 1/4 koristeluun)
  • 1 keltainen paprika kuutioituna (säästä 1/4 koristeluun)
  • 1 punasipuli silputtuna
  • 4 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 1 tl korianterin siemeniä murskattuna
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • 1 limen kuori raastettuna
  • 1 limen mehu puristettuna
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus kuivattua basilikaa
  • 1 punainen thai-chili
  • 2 rkl kalakasiketta
  • 2 dl kerman korviketta
  • 1 dl vettä
  • tilkka öljyä paistamiseen

Viipaloi munakoiso pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi levyiksi, ripottele päälle suolaa ja anna itkettyä 15-30 minuuttia. Huuhdo ja kuutio pieniksi kuutioiksi. Ruskista broilerin suikaleet erillisessä pannussa, lisää puristeetu limen mehu ja anna hautua miedolla lämmöllä.

Kuullota sipulisilppu mutta älä ruskista- lisää inkivääritahna, sekoita pari minuuttia. Lisää kuutioitu munakoiso-, paprikat-, valkosipulisilppu- ja mausteet. Anna kasvisten pehmetä, lisää kalakastike ja vesi. Anna seoksen kiehahtaa ja hauduta viitisen minuuttia. Lisää kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää ruskistetut broilerin suikaleet ja koristeeksi säästetty paprikan kuutiot. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä tai maitoa.

Nauti miten nautit mutta nauti kuitenkin. Jaa, oliko hyvää? Teetkö toiste? Oli se, ainoa mikä häiritsi oli hieman raa'aksi jäänyt inkivääri- nälissäni töiden jälkeen kun tätä tein, en malttanut hauduttaa keittoa tarpeeksi kauaa.