Pangasius eli "Vietnamin kuha" on tyrmännyt ennakkoluuloni maapallon toiselta laidalta kärrättyjen halpistuotteiden suhteen...Pangasius on hyvää ja edullista ja kaiken lisäksi vielä terveellistä. Pikkupiru niemeltä Vastuullinen Kuluttaja on välillä vain hieman eri mieltä. Olkoon, vaikka Kuhaa myytäisiinkin näin pohjoisessa, olisi se kuitenkin hinnoiteltu yli kahden kympin- ts. ostamatta jäisi. Tämä aasian tulokas maksaa puolestaan 8 ekeä kilolta ja sitä on melkein aina myynnissä- kikkelis kokkelis, mitäs lähdit.

Tällä kertaa tarkoitukseni oli tehdä Pangasiuksesta ihan tavallinen kalakeitto. Satuin onneksi tarkistamaan koulun ruokalistan, kalakeittohan sielläkin oli. Komento takas ja Pangis pannulle. Jotta ruuanlaitto ei liian helpoksi olisi mennyt tein Pangiksesta vaihtelun vuoksi tomaattisen version. Tomaattisen version taika on kuivatuissa tomaateissa- kuivatuista tomaateista joko pitää tai ei pidä, välimallia ei oikein tunnu olevan. Aiemmin olen ostanut niitä öljyyn säilöttynä satunnaisesti natsisiwasta- kiitos saksalaisten hinnoittelun...nyt kun pääasiallinen harrastukseni on itseni rääkkäminen ja kaikelle hyvälle kuolaaminen, on kuivatut tomaatitkin joutuneet pois öljystä.

Tomaattipangasiusta ja salaattia

  •  8 kuivattua tomaattisiivua silputtuna
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1/2 rkl kuivattua valkosipulirouhetta
  • 1/2 rkl kuivattua basilikaa
  • ripaus mustapippuria

Kaada ainesten päälle kiuhuvaa vettä n. 1.5 dl. Anna ainesten pehmentyä 15 minuuttia.

  • 300g pangasiuksen filettä

Paista fileet miedolla lämmöllä toiselta puolelta. Käännä fileet ja kaada tomaattiseos niiden päälle. Anna hautua viitsien minuuttia.

  • muutama lehti jääsalaattia
  • 1 tomaattia siivuina
  • muutama siivu kurkkua
  • (punasipulia)
  • 2 rkl balsamicoa

Revi salaatti ja pilko tomaatti ja kurkku. Pirskottele päälle balsamicoa. Asettele salaatin päälle kaksi puolikasta pangasiuksen filettä.

Tälläkertaa en kirjoita syvämietteistä analyysiä annoksen mausta. Ruoka maistui aineksilta joista se oli tehtykin- kalalta ja kuivatulta tomaatilta. No, balsamico toimii omasta mielestäni hyvin vaalean kalan kanssa.

Ugh, olen puhunut.