Kirjoitan jälleen kerran juttua yhdestä uudesta broilerisalaatista...kaikki nämä ovat jollain tavalla muistuttaneet toisiaan olematta kuitenkaan toistensa kopioita (hirveän pitkä lause omaksi tuotannokseni). Niin, broilerisalaatti on itselleni se The Ruoka, se jota syömällä pysyisin tolpillani ja kohtullisen tyytyväisenä pidemmänkin aikaa. Pienillä variaatioilla, lisukkeiden ja mausteiden muutoksilla ruuasta saa kerta toisensa jälkeen maittavaa apetta joka varsinkin arkena toimii loistava lounaseväänä- maku vain paranee seuraavana päivänä.

Niin...mikä tekee tämänkertaisesta broilerisalaatista niin mainittavan että se pitää kaikelle kansalle jakaa? No lisukkeet ja variaatiot- mikäpä muukaan. Ruuan kantavana voimana on jälleen kerran paahdetut kurpitsasiemenet ja paahdetut pähkinät. Tomaatti ja kurkku- jep, ilman niitä ei tule useinkaan salaattia valmistettua. Minimaissi ja siitakesienet, siinä tämänkertaisen salaatin salaisuudet...etenkin siitake toimii suorastaan loistavasti kuivattujen tomaattien kanssa. Salaatissa olevat minimaissit ovat ainoat tölkistä peräisin olevat...hieman niiden käyttöä arkailin jo periaatteestakin, annoin kuitenkin itselleni harvinaisesti armon käydä oikeudesta koska minimaissia oikesti teki mieli. Laukaisualustana toimii tammenlehväsalaatti, tämä kannattaa lisätä annokseen vasta lautasella- toisinkuin muut ainekset, ei tämä raaka-aine pidä oliiviöljyn ja sitruunamehun marinoivasta vaikutuksesta.

Yksinkertaista, helppoa ja hyvää. Kaikki mitä onnistuneelta eväältä vaaditaan.

Maissinen sienibroilerisalaatti

  • 300 g broilerin maustamattomia suikaleita
  • 1 dl siitakesieniä
  • 1/2 prk minimaissia
  • n. 10 kuivattua tomaatin siivua öljyssä + 2 rkl tomaattien öljyä
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna

Ruskista broilerin suikaleet tomaattien öljyssä. Lisää sienet, maissit ja tomaatit. Ruskista kevyesti mutta varo polttamasta valkosipulia.

  • 10 sentin pätkä kurkkua
  • 2 oranssia tomaattia
  • 1/2 sitruunan mehu puristettuna
  • 1 dl paahdettuja maapähkinöitä
  • 1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • baslikaa, rosmariiniä, timajamia kaikkia n. 2tl
  • mustapippuria maun mukaan
  • ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna makujen tasaantua jääkaapissa pari tuntia. Salaatti on parhaimmilaan seuraavana päivänä.