Pari sanaa suorituksesta. Täydellistä...ai kaksi sanaa, no sanon uudestaan Täydellistä.

Jos pitäisi valita yksi ruokalaji ennen kuolemaa- tai vaihtoehtoisesti viimeinen liharuoka ennen alkamista kasvissyöjäksi niin omalla kohdallani valinnassa ei olisi vaikeutta. Poron sisäfile. On se vain hyvää...kirjoitan vielä uudestaan; On se hyvää! Liha ei siitä enää parane. Filettä ei tarvitse marinoida, se valmistuu nopeasti ja omatuntokin kiittää. Olen varma että poro on elänyt poron mittakaavalla onnellisemman elämän ennen teuraaksi joutumista kuin vaikka häkissä kasvatettu broileri elää broilerin mittakaavassa. Porohan elää luontonsa mukaisesti elämänsä erotuksia lukuunottamatta- sitten se pistetään lihoiksi ja myydään etelän variksille kauhealla hinnalla.

Huono kuva, ei voi mitään. Photoshopatkaa ite parempi jos haluatte.

Munakoisosalaatti

  • 1 iso munakoiso
  • 1 iso punainen  paprika
  • 4 valkosipulin kynttä kuorineen
  • tilkka öljyä
  • mustapippuria

Viipaloi munakoiso ja halkaise paprika. Kuumenna uuni 250C asteeseen. Sivele munakoisoviipaleiden päälle kevyesti öljyä ja ripottele hieman mustapippuria. Paahda munakoisoa ja valkosipulin kynsiä viitisen minuuttia ja paprikaa kymmenen minuuttia uunissa. Tarkoitus on kypsentää munakoiso ja paprika sekä saada paprikasta kuori irti. Valkosipulit tietysti kanssa kypsyvät ja muuttuvat ihan pehmeiksi. Laita paprikan puolikkaat muovipussiin siksi aikaa että ne jäähtyvät. Nylje nahka ja paloittele paprika ja munakoiso.

Ennen kuin kukaan pääsee sanomaan, en itketä munakoisoa koskaan ennen sen käsittelyä- jätän sen tekemättä täysin täysin tarkoituksella...ei munakosot enää kitkeriä ole vaikka niin väitetäänkin. Luomu-sellaisten kohdalla asia voi olla toisin mutta nämä meillä myytävät, jalostetut sellaiset ovat kitkeryytensä menettäneet jo ennen syntymäänsä.

  • 2 punasipulia
  • 10 sentin pätkä purjoa
  • 3 rkl vaaleaa sitruunabalsamicoa
  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 tl basilikaa
  • ripaus suolaa

Suikaloi sipuli ja purjo mahdollisimman ohueksi. Murskaa kypsät valkosipulin kynnet jotka on luonnollisesti nyt kuorittu- sekoita ne balsamicon ja öljyn kanssa tasaiseksi. Sekoita nyt kaikki ainekset sekaisin ja anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

Kokonaisena paistettu poron sisäfile

  • yksi poron sisäfile per ruokailija
  • 1/2 tl savusuolaa
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Ota file huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Sivele pintaa öljy ja ripoittele kevyesti suolaa. Paista kuumalla pannulla 90-120 sekuntia per puoli, aika kannattaa oikeasti katsoa kellosta. Sivele pinta vielä kertaallen öljyn ja suolan seoksella. Nauti välittömästi...tämä ruoka ei odota ruokalijoita vaan ruokalijat odattavat ruokaa.