Raasta, purista ja paista. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siinä olikin perunapihvien tai paremminkin perunajuustopaistoksen ohje. Lähdenkin tästä lenkille, moiiiiiii!!!

Jos jotakuta oikeasti kiinnostaa niin voin pikkasen enempi kuitenkin kertoa, eipä jää vaivaamaan tuossa alempana olevan poropaistin lisukkeen näkyvät roiskeläpät.

Perunapihvit

  • 4 isohkoa rosamunda perunaa
  • 50g juustoraastetta
  • 2 munaa
  • suolaa
  • pippuria
  • (chipotlejauhetta tai paprikajauhetta)

Raasta perunat hienoiksi silpuksi, kätevimmin tämä käy yleiskoneella. Laita raaste kulhon ja laske päälle kylmää vettä. Valuta raaste ja huuhtele hyvin. Toista liotus, valutus ja huuhtelu. Laita valutettu raaste harson sisään ja PURISTA niin kauan ettei perunaraasteesta enää irtoa lainkaan nestettä. Nyt raasteen pitäsi muistuttaa kuivahtanutta lantturaastetta. Raasta juusto hienoksi ja lisää se perunaraasteen sekaan yhdessä munien kanssa. Lisää myös suola ja pippuri. Muotoile taikinasta leivinpaperille haluamasi kokoisia "pihveäjä", ripottele päälle paprika tai chilijauhetta. Paista uunissa 225C/12-15 minuuttia eli kunnes pinta on ruskistunut.

Toinen vaihtoehto on paistaa pihvit pannulla voissa...maun kannalta tämä on luultavasti se maukkaampi vaihtoehto mutta kaloreiden kannalta ei.