Tuli kuluneella viikolla luvattua jälkikasvulle että leipoisin viikonloppuna...ei siinä mitään, ainoa ongelma oli se, että mitä leipoisin. Oikeastaan ongelma ei ollut oikea, jääkaapin ovessa on pitkään ollut Eclairin resepti, eli tuttavallisemmin kermallavaahdolla täytettyjä tuulihattuja jonka päällä on sulatettua suklaata. Kermavaahtoinen leivos ei tällä kertaa jaksanut innostaa, oikaisin hieman ja jätin koko täytteen pois.

Tuulihatut paljastuivat erittäin helpoiksi ja nopeiksi valmistaa, en ymmärrä miksi en näitä ole aiemmin tehnyt.

Suklaatulihatut

  • 1.4 dl vettä
  • 65 g voita
  • 70g vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 60 g vaaleaa tobleronea
  • 10 g 99% suklaata

Kiehauta vesi ja voi. Vatkaa sekaan vehnäjauhot. Riko munien rakenne ja vatkaa ne sekaan yksitellen. Lusikoi taikina haluamasi kokoisiksi leivoksiksi leivinpaperin päälle. Paista 225C/15minuuttia. Anna tuulihattujen jäähtyä.

Sulata suklaat miedolla lämmöllä ja valuta tuulihattujen päälle.