Ajattelin ensin otsikoida kirjoituksen Fire Pigiksi- kuulosti vain niin kornilta että vaihdon otsikon vielä kornimpaan.

Paikallisessa Cittarissa oli mennä viikolla "porsaan pala kuin pala etupäästä" tarjouksessa hintaan 1.99 eur/kg...pakkohan tuota oli ostaa vaikka omat ihrat ovatkin joutuneet ruumiinposien välisten yt-neuvotteluiden tuloksena vähennettävien toimintojen listalle. Ostin parikin palaa lapaa- lapa on yksi parhaimmista paloista mikäli aikomuksena on tehdä siitä jotain uunissa ja/tai vaihtoehtoisesti höystää sillä hirven uunipataa. Lapa vaatii onnistuakseen pitkän kypsennysajan, kahdessa tunnissa ei tulokseksi saa ainakaan vielä mitään kehumiseen oikeuttavaa...lämpöä ja malttia- lisäksi lavan rasvapitoisuus suorastaan anoo rohkeaa maustamista, maustaminenkin pääsee oikeuksiinsa koska mausteilla on oikeasti aikaa vaikuttaa.Tämä siis ihan henkilökohtaisena argumenttina- joku toinen voi olla ja varmasti onkin asiasta eri mieltä...mikä kaikille suotakoon, antaa kaikkien kukkien kukkia. Tämä lapa ei kuitenkaan kuki, resptiä noudattaen ja tulosta maistaen saattaa tottumattoman naama alkaa kukkimaan, jos ei muusta niin hikikarpaloista ainakin.

Porsaan uunilapasta

  • 800g porsaan lapaa- jota myös porsaan uunilihanakin myydään. Lihan määrän jokainen valitsee tarpeidensa mukaisesti.

Maustetahna:

  • 0.5 dl soijakastiketta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl inkiväärimarmeladia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 naga
  • 8 lemon droppia
  • 6 kynttä valkosipulia

Maustetahnan ainekset jyrätään silppurilla tasaiseksi. Tahna levitetään lihan päälle ja lihan annetaan maustua jääkaapissa 2 päivää. Uuniin laitettaessa kannattaa osa maustehnasta painella lihan rasvapoimuihin ja levittää lihan sivuille. Liha kypsennetään uunissa 150C 4-5 tunnin ajan.

Lihan kyydittäjäksi sopii melkein mikä vain, itse tein lisukkeeksi kesäkurpitsaa ja paprikaa sekä ihan tavallista salaattia- jota kuvan esteettisesti aseteltu tomaatti edustaa.